ΑρχικήΠάργαΣτο Prisma 91,6 η κ. Κατερίνα Ντάση για τις επετειακές εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν...

Στο Prisma 91,6 η κ. Κατερίνα Ντάση για τις επετειακές εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Μάνης για τον Κυριακούλη Μαυρομιχάλη που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη Σπλάτζα Φαναρίου

Δημοσιεύθηκε:

Στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη μίλησε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Κατερίνα Ντάση,  για τις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Μάνης, για τον Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη Σπλάτζα Φαναρίου (σημερινή Αμμουδιά Πρεβέζης)

Τις επετειακές εκδηλώσεις επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάργας, αποτελούμενη από τους: Δήμαρχο Πάργας (Αντώνιο Νάστα), Δημ. Σύμβουλο Βαλανιδορράχης-Τσουκνίδας (Γεώργιο Ντούσκο), πρόεδρο Τ.Κ. Βαλανιδορράχης-Τσουκνίδας (Γεώργιο Δημητρίου) και λιγοστοί συντοπίτες.

Την αντιπροσωπεία την πλαισίωνε  ο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» που συμμετείχε στις εκδηλώσεις στη Μάνη με χορούς και παρέλαση ανήμερα της 17ης Μαρτίου 2018.
Η ιστορία μας ενώνει, η ιστορία μας διδάσκει, η ιστορία δεν πρέπει να λησμονάται, δεν πρέπει να  παραχαράσσεται, δεν πρέπει να καπηλεύεται.  
Την ιστορία του τόπου μας πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τονίζει η κ. Ντάση σημειώνοντας ότι, ευκαιρία, είναι για τον Δήμο Πάργας να προχωρήσει σε αδελφοποίηση με τον Δήμο Μάνης, διότι ο πολέμαρχος Κυριακούλης Μαυρομιχάλης μας δίδαξε ότι δεν σκεφτόταν μόνο τη Μάνη του,  αλλά το ιδανικό της ελευθερίας της πατρίδας ήταν το μεγάλο του διακύβευμα!
Αυτό μας δίδαξε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Ντάση από τις πολλαπλές της δράσεις με όλη την ιστορία του Φαναρίου.
(Σε άλλο δημοσίευμά μας θα σας  κοινοποιήσουμε, το πώς φθάσαμε να μιλούμε για την αδέλφωση των δύο τόπων, Φαναρίου και Μάνης! Πρέπει να πούμε μόνο ότι δεν έγινε τυχαία!)
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: