Μετά τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών που είχαν ανά Τοπική Κοινότητα οι υπεύθυνοι του Κτηματολογίου για τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού από σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας ξεκινούν τον “κύκλο” προσωπικών επαφών με τους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν απαντήσεις για τη διαδικασία η οποία ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο της Πρέβεζας θα μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο της Λαϊκής Αγοράς κάθε Δευτέρα και Παρασκευή του Σεπτεμβρίου από 8.30 το πρωί έως 16.30 το μεσημέρι, στο Δήμο Ζηρού (στο κτίριο του Δημαρχείου) κάθε Πέμπτη του Σεπτεμβρίου τις ίδιες ώρες, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για το Δήμο της Πάργας θα γίνεται επίσης στον χώρο του Δημαρχείου κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Να θυμίσουμε ότι υπόχρεοι της διαδικασίας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, είναι οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες δεν έχει γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία και για την Π.Ε της Πρέβεζας είναι πολλές αφού η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί μόνο στον προ Καποδιστριακό Δήμο Πρέβεζας, στο Θεσπρωτικό και στην Φιλιππιάδα (εκεί δηλαδή όπου λειτουργούσαν κτηματολογικά γραφεία).

Από τις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προκύπτει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες είναι η έλλειψη τίτλων κυριότητας και συμβολαίων καθώς και οι πολλές “συνιδιοκτησίες” για το κάθε ακίνητο .

Πάντως η συμμετοχή στη διαδικασία είναι υποχρεωτική αφού η όποια περιουσία αν δε δηλωθεί κινδυνεύει να δηλωθεί δημόσια και να χαθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ