spot_img
ΑρχικήΠάργαΠρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Πάργα: Είναι αναγκαίο οι Ανεξάρτητοι πολίτες να πάρουν πρωτοβουλία ;

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Πάργα: Είναι αναγκαίο οι Ανεξάρτητοι πολίτες να πάρουν πρωτοβουλία ;

Δημοσιεύθηκε:

Το Φθινόπωρο μπήκε και ο νέος νόμος “Κλεισθένης” έχει αρχίσει να ανάβει τη μηχανή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τις ζυμώσεις των υποψηφίων που αρχίζουν να δημιουργούν τις ομάδες τους για να καταρτίσουν συνδυασμούς.

Ο νέος νόμος “Κλεισθένης” επιχειρεί να αποδομήσει τη μονιμότητα των ίδιων προσώπων στις αυτοδιοικητικές θέσεις και να διαλύσει τις κλειστές επαναλαμβανόμενες ομάδες ατόμων που θέλουν να ελέγχουν τους κόλπους της αυτοδιοίκησης.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η διαφθορά είναι ασύλληπτη στην αυτοδιοίκηση α και β βαθμού. Στον Δημο μας μια Πρωτοβουλία Πολιτών αποτελεί αδήριτη ανάγκη να στείλει στα σπίτια τους την ομάδα που κατεβαίνει επί πολλές αυτοδιοικητικές θητείες επικαλούμενη ως Σωτήρας αλλά μόνο Σωτήρας δεν είναι τόσα χρόνια.

Η συναλλαγή, η διαπλοκή και η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος και η κακή διαχείριση έγιναν πρόκριμα για τους δημοτικούς άρχοντες του Δήμου Πάργας. Τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους πήρε ο άνεμος από τις πρώτες μέρες διοίκησης.

Τα προβλήματα διογκώθηκαν και όταν καυχώνται ότι όλα λειτουργούν άριστα, καλό είναι να προσέχουν ιδιαίτερα τα λόγια τους, εάν έχουν επίγνωση των πράξεών τους. Αναρωτιέται κανείς:

Πώς έτρεξε η τελευταία πενταετής δημοτική περίοδος; Ποια έργα ανάπτυξης υλοποιήθηκαν; Ποια τοπική αναπτυξιακή πολιτική ακολουθήθηκε;

Ποιο σχεδιασμό και ποια στρατηγική είδαμε για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάργας; Μήπως εκείνον της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας; Πώς στηρίχθηκε η αλλη ραχοκοκαλιά του Δήμου μας που είναι η αγροτική οικονομία;

Για να μιλάμε πιο απλά: Η Αειφορία στο Δήμο μας φαντάζει ως μια εξωγήινη έννοια όταν είναι επιβεβλημένη ανάγκη να διακατέχει από την αρχή ως το τέλος τη λειτουργία του Δημοτικού έργου.

Από την πληροφόρηση που έχουμε οι ενεργοί πολίτες του Δήμου Πάργας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μια Πρωτοβουλία Πολιτών για αποτελεσματικό έργο θα είναι μια Καθαρή Λύση απέναντι στους Δημότες, η οποία πρέπει να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη με το σύνθημα :

Δεν έχουμε πάρει εξουσία στα χέρια, δεν έχουμε καθίσει άλλη φορά στις αυτοδιοικητικές πολυθρόνες, έχουμε βαρεθεί τις ψεύτικες υποσχέσεις, αγαπάμε τον τόπο μας και για εκείνον θα παλέψουμε.

Η παλιά φρουρά που θέλει να ορίζει και να ελέγχει τον κάθε υποψήφιο που με θεμιτά μέσα θέλει να μπει έντιμα στον στίβο των εκλογών για τον δημαρχιακό θώκο, να πάψει επιτέλους να κινείται σε υπόγειες διαδρομές!

Είναι οι απόμαχοι της ζωής και μάλιστα οι περισσότεροι και τραγικά αποτυχημένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Οι κάτοικοι του Φαναρίου και της Πάργας τους έδωσαν πολλές φορές με τη δύναμη της ψήφου τους την εντολή να διοικήσουν, αλλά εκείνοι διέπραξαν εγκληματικά λάθη στη διοίκηση και όχι εν άγνοια τους. Αλλα σκόπιμα με κύρια επιδίωξη το προσωπικό συμφέρον.

Φτάνει πια! Αφήστε λοιπόν τους νέους τόσο σε ηλικία όσο και σε ιδέες και βούληση για προσφορά και έργο, να αγωνιστούν για τον τόπο μας.

Δεν πείθετε άλλο! Γίνατε μια υπόγεια ομάδα που σαν γάγγραινα ετων οδηγησατε την περιοχή στην παρακμή! Φτάνει πια!

Έχετε ονοματεπώνυμο και σας έχουν πάρει είδηση όλοι, ακόμα και η νέα γενιά! Έχετε κριθεί, έχετε αφήσει το έργο της πλήρους καταστροφής, φτάνει πια να κινείστε έρποντας και γλύφοντας, προκειμένου να είστε στο κέντρο εξουσίας του Δήμου Πάργας. Καμία φρεσκάδα δεν έχετε σε ιδέες και σε όραμα!

Η απλή αναλογική του “Κλεισθένη” θα δημιουργήσει άλλη δυναμική σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά θα δυσαρεστήσει τους ψευτοσωτηρες.

Οι ενεργοί Πολίτες θα πρέπει να παλέψουν με τα συσσωρευμένα προβλήματα που συνιστούν αποκαρδιωτική εικόνα για τον ευλογημένο τόπο μας που είναι παρατημένος!!!

Ο αγώνας τους θα πρέπει να είναι έντιμος και σύνθημα τους η καθαρότητα των λόγων και των πράξεων, έτσι θα είναι δυνατή μια τέτοια Πρωτοβουλία, όταν με καθαρά λόγια θα μιλήσουν για τα όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες που κοστίζει δυστυχώς, καθώς επιφερανε την δεινή κατάσταση της περιοχής μας.

Όλα είναι στο ξεκίνημα της κούρσας αυτής που στοίχημα πρέπει να είναι η προσφορά μακριά από την ιδιοτέλεια! Εδώ θα τα λέμε για όσα θα προκύψουν στον προεκλογικό χρόνο μέχρι τον Μάιο.

Τελευταία νέα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μάθε που ψηφίζεις – Πώς εκλέγουμε δημάρχους και περιφερειάρχες

Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα διεξαχθούν την Κυριακή 8...

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το 2021 – Πυροβολήθηκε από 45χρονο συντοπίτη του λόγω προσωπικών διαφορών

Στιγμές μεγάλης έντασης καταγράφηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου εκδικάζεται αυτές τις ημέρες...

«Πονοκέφαλος» η αγορά τροφίμων για 6 στα 10 νοικοκυριά – To 87% θεωρεί την ακρίβεια «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό πρόβλημα»

Η ακρίβεια αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ενώ ακόμη και οι αγορές...

Το ΕΚΑΒ επισκέφτηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

Επίσημη επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε ο Σπύρος Ριζόπουλος, την...

Περισσότερα