Η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πάργας με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και με γενικό τίτλο :

Ο μύθος του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο αποτελεί το περιεχόμενο της πρότασης που θα υποβάλλει ο Δήμος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας σκοπός είναι μέσω των τεχνολογιών αυτών να προβληθεί ο μύθος του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο “συμβαδίζοντας” με τις προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου για τη δημιουργία Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου- Μουσείου, οι οποίες έχουν στο παρελθόν υποβληθεί και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με την πρόταση ο επισκέπτης χρησιμοποιώντας ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας (φορώντας την ειδική κάσκα) θα μεταφέρεται στον 12ο αιώνα πΧ , θα πλέει τον Αχέροντα με την τριήρη του Οδυσσέα και θα εισέρχεται μέσα στον Άδη βιώνοντας όλο το τελετουργικό.

Η ίδια εφαρμογή μπορεί να προβάλλεται και σε άλλους χώρους πολύ εύκολα με κινητό τηλέφωνο και διεπαφή εικονικής πραγματικότητας για κινητό τηλέφωνο.

Επίσης το κοινό θα μπορεί να βλέπει την ταινία σε 360 μοίρες αλλά και στην παραδοσιακή της μορφή, σε οθόνες προβολής μεγάλης διάστασης.

Τέλος χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή από τον ιστότοπο του Δήμου
Πάργας για να τη δουν από τα κινητά τους τηλέφωνα με κάσκα εικονικής πραγματικότητας, ενώ θα μπορούν επίσης να βλέπουν την ταινία απευθείας από τον ιστότοπο του Δήμου Πάργας χωρίς κάσκα (είτε σε μορφή βίντεο 360 μοιρών όπου ο θεατής μπορεί με το “ποντίκι” του να κοιτάζει σε 360 μοίρες, είτε σε μορφή “παραδοσιακής” θέασης σε πλαίσιο βίντεο ).

Τα σημεία στα οποία θα εφαρμοστεί το έργο θα είναι:
1.Γενική αναπαράσταση του Νεκρομαντείου στο φυσικό του χώρο
2.Εγκοιμητήρια- τελετουργικό
3.Λουτήριο- αποτρόπαιος λίθος
4.Λαβύρινθος
5.Κυρίως ιερό- άδυτο
6.Δωμάτια προσφορών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ