Το βιβλίο “Αχέροντας, ο τόπος και η μνήμη του” που παρουσιάστηκε την περασμένη στη Θεοφάνειο αίθουσα της Πρέβεζας σε σχετικό με τον τουρισμό κεφάλαιο αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα πρώτα βήματα που έκανε η περιοχή του Αχέροντα προς την τουριστική ανάπτυξη κατά τη δεκαετία του 1970.

Με εκείνον τον αρχαϊκό τουρισμό συνδέονται δύο Γάλλοι που το καλοκαίρι του 1974 κατασκήνωσαν αρχικά στο Αλωνάκι και εν συνεχεία στο Καναλάκι.

Έκτοτε ο Denis Bouret και η Katherine Petit από την Τουλούζη έρχονται και ξανάρχονται στο Φανάρι ως ταξιδιώτες που αγαπούν αυτόν τον τόπο γι’ αυτό που είναι, όχι γιατί περιλαμβάνεται σε κάποιο τουριστικό πακέτο.

Ως εμβληματικά για την περιοχή τουριστικά πρόσωπα οι δύο Γάλλοι έχουν γίνει μέρος της ιστορίας μας και αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο, αλλά οποία έκπληξη: Τις προηγούμενες μέρες ήρθαν στην Ελλάδα και παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου στην Πρέβεζα.

Ήταν σαν να βγήκαν μέσα από τις σελίδες του παρουσιαζόμενου βιβλίου.

Έπεται φωτογραφία του 1974 που στο βιβλίο περιλαμβάνεται με τίτλο “Εναλλακτικός τουρισμός στο ορεινό Φανάρι” (Η Κατρίν και ο Τόνυ με τον 15χρονο τότε Κώστα Ζάκα στο Βέστι της Αηδονιάς το 1974).

 

 

( Γρηγόρης Ζάκα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ