Στο άγνωστο βαδίζει ο τουρισμός στην Ήπειρο εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού που έχει «φρενάρει» τις κρατήσεις και έχει θέσει σε επιφυλακή διεθνώς φορείς και υπηρεσίες δημιουργώντας απώλειες στην έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fanaripress.gr, καθημερινά σημειώνονται ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού στα Ξενοδοχεία της Πάργας αλλά και της Πρέβεζας εξ αιτίας της εξάπλωσης του COVID-19

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν στο Fanaripress.gr, ότι οι κρατήσεις ακυρώνονται η μια μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να θεωρείται πως ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος να είναι «χαμένοι» μήνες για τον τουρισμό.

Ήδη έχει ανασταλεί το άνοιγμα πλήθους εποχικών θερινών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων,  που είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν τέλη Μαρτίου, αλλά όλοι ξέρουν πως είναι πιθανόν να μην ανοίξουν ούτε τον Μάιο.

Το ζήτημα είναι ασφαλώς φλέγουσας σημασίας ιδικά για τους εποχιακά εργαζομένους που βλέπουν την έναρξη της απασχόλησής τους να καθυστερεί ανησυχητικά, αφού η πορεία και η εξέλιξη της νόσου είναι άγνωστη όπως άγνωστο παραμένει και το μέλλον του τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here