Γειά σας φίλοι και συμπατριώτες  μου!

Σκέψεις για το σήμερα και το αύριο στο Δήμο Πάργας (Του Αντώνη Βασιλάκη)

Μια ακόμη εκλογική περίοδος περι τα αυτοδιοικητικά έχει αρχίσει ήδη. Αυτό όμως που διαπιστώνει κανείς αβίαστα, είναι να κυριαρχούν και πάλι οι ” προσωπικές στρατηγικές”, η έλλειψη ευθύνης, η έλλειψη σχεδίου που είναι τόσο απαραίτητο όσο ποτέ, η έλειψη οράματος .

Κυριαρχεί το εγώ σαν να μην έχει προβληματιστεί κανείς οτι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα στοιχεία ιδιοτέλειας, αρπαχτής και διαπλεκόμενης αντίληψης, ήταν αυτά που οδήγησαν και συνεχίζουν να βυθίζουν τη χώρα σε μαρασμό, έλλειψη στόχων και ανυπαρξία ευαισθησίας για το αύριο του έθνους μας, για το μέλλον των νέων της πατρίδας μας.

Βγαίνει ο κάθε “σωτήρας” και αυτοανακηρύσσεται υποψήφιος, αρχηγός, ηγέτης.. και χωρίς ντροπή αλλιεύει ματαιόδοξους μικροηγετίσκους του καιροσκοπισμού και πιστεύει οτι μαυτές τις αλλότριες ομάδες υποστηρικτών ενός αρρωστημένου εγώ, θα καταφέρει να αναρριχηθεί στην τοπική εξουσιούλα για να ..συνεχίσει ανερυθρίαστα να οδηγεί την τοπική κοινωνία στην φθορά και τον μαρασμό και τους νέους στην ξενιτιά.

Φίλοι μου πιστεύετε οτι πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ακόμη τους καιροσκοπικούς σχηματισμούς χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα κοινωνικό, χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες;

Θεωρώ ως πολίτης που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας και του έθνους ευρύτερα, οτι η ανοχή απέναντι σε όλους αυτους που ήταν στα πολιτικά πράγματα όλα τα προηγούμενα χρόνια και έριξαν την πατρίδα στα βράχια, πρέπει να είναι πλέον μηδενική.

Και μη μου πείτε οτι η ευθύνη ανήκει μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί όλοι ξέρουμε οτι και οι δημοτική πολιτική είναι ένα κομμάτι της ευρύτερης νοοτροπίας στην εγχώρια πολιτική .

Φίλοι μου ήρθε η ώρα να αφήσουμε κάθε παλιά πολιτικάντικη και λαϊκίστικη αντίληψη κατά μέρος και να στρατευτούμε όλοι εντός και εκτός της πατρίδας, προσφέροντας τις γνώσεις μας, τις δυνάμεις μας και τον πατριωτισμό μας για να αναστήσουμε την χώρα που μέρα με τη μέρα φθίνει σε όλους τους τομείς.

‘Εχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στους προγόνους μας.

Να πρωτοστατήσουμε όσοι πιστεύουμε ακόμη σε αξίες και μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για ιδανικά, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας και καιροσκοπισμού.!

Ας αφυπνιστούμε τώρα και τότε η ιστορία θα μας δικαιώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ