ΑρχικήΠάργαΣτην Βουλή το πρόβλημα τις καθυστέρησης και αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη...

Στην Βουλή το πρόβλημα τις καθυστέρησης και αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το σχολικό κτίριο του Καναλακίου.

Δημοσιεύθηκε:

Στη Βουλή μετέφεραν, με επίκαιρη ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών, το πρόβλημα της καθυστέρησης και αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το σχολικό κτίριο του Καναλακίου οι Βουλευτές  του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος

Στην ερώτησή τους αναφέρουν αναλυτικά:

Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα σχολικά κτίρια της Τοπικής Κοινότητας Καναλακίου Πάργας

Επανερχόμαστε στο θέμα του σεισμού που έπληξε τον Δήμο Πάργας την 21η Μαρτίου 2020. Κυρίως πλήγηκε η Δ.Ε. Φαναρίου. Από τον σεισμό υπέστησαν ζημίες τα σχολικά κτίρια της Τ.Κ Καναλακίου, που είναι και η έδρα του Δήμου.
Την επισκευή ανέλαβε ιδιώτης εργολάβος μετά από διαδικασίες των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ). Μέτα από μεγάλες καθυστερήσεις (οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη Αυγούστου) επισκευάστηκαν και επαναλειτούργησαν το 1ο Δημοτικό Καναλακίου και το ΕΠΑ.Λ. Καναλακίου (μέσα Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη). Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου (που υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημίες), σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής θα ήταν παραδοτέο στα μέσα Νοεμβρίου με αποτέλεσμα, πριν από το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού, οι μαθητές του Γυμνασίου να κάνουν απογευματινή βάρδια στο 1ο Δημοτικό ενώ οι μαθητές του Λυκείου, πάλι απόγευμα, στο ΕΠΑ.Λ. Το κτίριο όχι μόνο δεν παραδόθηκε μέχρι στιγμής (9 μήνες μετά το σεισμό), αλλά επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες επισκευές στη στέγη, προκληθήκαν και νέες, ακόμα μεγαλύτερες ζημιές από τα νερά της βροχής.
Οι ευθύνες των Κτιριακών Υποδομών (που κατάρτισαν την μελέτη και έκαναν την δημοπρασία) είναι μεγάλες, καθώς όπως φαίνεται άφησαν ανεξέλεγκτο τον εργολάβο. Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες των Τοπικών Διοικήσεων που αδιαφόρησαν παντελώς για την εξέλιξη των έργων, πετώντας το μπαλάκι ο ένας στο άλλο και όλοι μαζί στην ΚΤΥΠ, αποκρύβοντας από την κοινή γνώμη την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:
⦁ Για να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές των σχολικών κτιρίων της τοπικής Κοινότητας Καναλακίου και να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί από τις αρμόδιες επιτροπές των Κτιριακών Υποδομών.

⦁ Όσο διαρκούν τα έργα αποκατάστασης για το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου να βρεθούν κατάλληλες και ασφαλείς αίθουσες, ώστε να εξασφαλιστεί η πρωινή λειτουργία τους.

⦁ Να γίνουν ενέργειες να χτιστούν σύγχρονα λειτουργικά και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους και χωρίς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

 

Τελευταία νέα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για ξέπλυμα μπαίνουν τα οικονομικά Μονών του Αγίου Όρους.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μπαίνουν τα οικονομικά...

Ελένη Μενεγάκη: Κόπηκε η τιράντα του φορέματός της στον «αέρα»

Ένα απρόοπτο προέκυψε στην Ελένη Μενεγάκη στον «αέρα» της εκπομπής της, το μεσημέρι της...

Βάνα Μπάρμπα: «Οι influencers είναι για τα reality, όχι για το θέατρο»

Για την κόρη της, την ασθένεια που τη φόβισε και την καταγγελία του ΣΕΗ,...

Περισσότερα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...