spot_img
ΑρχικήΠάργαΤα έργα που έγιναν και τα έργα που έρχονται στο Δήμο Πάργα...

Τα έργα που έγιναν και τα έργα που έρχονται στο Δήμο Πάργα – Το έργο του Δημάρχου μέσα από τις εικόνες (Του Αντώνη Βασιλάκη)

Δημοσιεύθηκε:

Τα έργα που έγιναν και τα έργα που έρχονται  ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο Αντώνη Νάστα στα εγκαίνεια του εκλογικού  κέντρου  της «Δημοτικής Ενωτικής Πορείας» στο Καναλλάκι.

(Το έργο του Δημάρχου μέσα από τις εικόνες, δείτε το.)

Σήμερα, παρά τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας, έχουμε κάνει πράξη τα περισσότερα απ’  όσα είχαμε υποσχεθεί τόνισε ο Δήμαρχος.                          

Γι’ αυτό  και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, την Τεχνική μας Υπηρεσία, την Οικονομική Υπηρεσία,  όλους ανεξαιρέτως.

Χωρίς αυτούς,  τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Ήταν άξιοι συνεργάτες!

Και συνεχίζοντας ο Δήμαρχος παρουσίασε το έργο που έγινε.

 

-Ολοκληρώσαμε  το αποχετευτικό  δίκτυο  των Τοπικών Διαμερισμάτων και  των Οικισμών   της Δημοτικής Ενότητας Πάργας, όπως στο Βάλτο, δαπάνης 6.000.000 ευρώ.

 

Ολοκληρώσαμε και  παραδώσαμε στην κυκλοφορία,  το  έργο της εισόδου του Καναλλακίου, δαπάνης 6.850.000 ευρώ.

 

Ολοκληρώσαμε και  πριν λίγες ημέρες κάναμε τα εγκαίνια, το Κλειστό Γυμναστήριο του Καναλλακίου, επισκευάσαμε τα γήπεδα και τα κτήρια και διαμορφώσαμε τον περιβάλλοντα χώρο, δαπάνης 950.000 ευρώ.

Ένα  έργο ημιτελές και παρατημένο,  το μετατρέψαμε  σε  ένα  πραγματικό στολίδι για όλη την Περιφερειακή Ενότητα  Πρέβεζας, και όχι μόνο!!!

-Προχωρούμε το μεγάλο  διαδημοτικό έργο της ύδρευσης των παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς, προϋπολογισμού  5.700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Κατασκευάζεται ήδη το μεγάλο διαδημοτικό  έργο  της συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας των λυμάτων,  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου  και των οικισμών Λούτσας και παραλιών  Λούτσας,  προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ.

 

Εντάξαμε στο πρόγραμμα Leader και ολοκληρώνουμε το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Καναλλακίου, δαπάνης 350.000 ευρώ. Όλο το κέντρο του Καναλλακίου αναβαθμίζεται και αλλάζει μορφή.

 

Ολοκληρώσαμε το έργο της ύδρευσης του Καναλλακίου, δαπάνης 300.000 ευρώ, λύνοντας μια για πάντα  το πρόβλημα της υδροδότησης.

 

Περιμένουμε τη δικαστική απόφαση για να οριστεί ο ανάδοχος   για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο της Πάργας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Δύο  νέα   απορριμματοφόρα, ένα   δορυφορικό  απορριμματοφόρο  για την Πάργα, νέα μηχανήματα έργου από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τρία  νέα  οχήματα  προσωπικού, όλα αυτά με  συνολική  δαπάνη  620.000 ευρώ.

 

Διεκδικήσαμε  δυναμικά  από την Πολιτεία τη συνέχιση  λειτουργίας  των Κέντρων Υγείας στην Πάργα και  το  Καναλλάκι, αναλαμβάνοντας  σαν  Δήμος τα έξοδα διαμονής των  γιατρών που υπηρετούν σ’ αυτά.

 

-Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη λειτουργία  νέου Σταθμού του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο.

Και  τώρα είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο άλμα.

Έχουμε μπροστά μας για την επόμενη δημαρχιακή θητεία,  και  για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο,  έτοιμα, εγκεκριμένα και   ώριμα,  μια σειρά από έργα και μελέτες:

Την  επανάχρηση  του κτιρίου Βασιλά στην Πάργα και τη μετατροπή του σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο , προϋπολογισμού 1.500.00 ευρώ.

 

Όταν ολοκληρωθεί, χιλιάδες επισκέπτες θα έρχονται για να μαθαίνουν το  μύθο του Αχέροντα και το πώς λειτουργούσε το Νεκρομαντείο στην αρχαιότητα.

Τη μελέτη της αποχέτευσης  και της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού σε Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φαναρίου (Καναλλάκι- Αμμουδιά),  που έχει πλέον έγκριση για τον τελικό αποδέκτη.

Το  έργο  αυτό προϋπολογισμό  15.000.000 ευρώ, εντάσσεται το επόμενο διάστημα για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου.

Τη  μελέτη  του Αλιευτικού Καταφυγίου Λούτσας, που βρίσκεται για έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ),  και που όταν ολοκληρωθεί το αντίστοιχο έργο θα έχει προϋπολογισμό περίπου 2.500.000 ευρώ.

-Τις μελέτες,  με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  για τον περιφερειακό του Καναλλακίου και τη βελτίωση της οδού Σαρακίνικο- Αι Σώστης- Αγία Παρασκευή Πάργας.

 

 Όλα αυτά, τι δείχνουν, φίλες και φίλοι;

Δείχνουν, πρώτον,  ότι χάρη στις δικές μας προσπάθειες,  στο δικό μας σχεδιασμό, τα επόμενα χρόνια  ο Δήμος Πάργας θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο.

Θα υπάρχει  μια πραγματική κοσμογονία έργων,  και με τα έργα αυτά  ο τόπος μας κυριολεκτικά θα απογειωθεί, σε όλους τους τομείς!

Και δείχνουν, και κάτι άλλο:

Ότι δεν αφήσαμε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη, και κανένα Πρόγραμμα που να μην έχουμε υποβάλλει  πρόταση χρηματοδότησης.

Διαβάζοντας με αντικειμενική ματιά όλα όσα τόνισε ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας, βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα οτι ήταν και παραμένει πρωταγωνιστής στο Δήμο Πάργας.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο που έγινε και στα έργα που έρχονται.

Δήμαρχε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. }

 

(Μια προσέγγιση της ομιλίας του Δημάρχου Αντώνη Νάστα μέσα από τις εικόνες!)

Αντώνης Βασιλάκης Φυσικός-περιβαντολόγος

Τελευταία νέα

“Σαρώνει” και στο Διαδίκτυο ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας Τάσος Δράκος

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και εντυπωσιάζει, η άνευ προηγουμένου, ανταπόκριση...

Σε ένα μαντρί στα ορεινά της Φωκίδας κρυβόταν ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Ο βοσκός με το μαντρί τον πέρασε για ληστή...

«Παγωμένη» η κοινωνία της Άρτας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη δολοφονία του άτυχου 65 χρόνου...

Άρτα: Τα πρώτα λόγια μετά τη δολοφονία πατροκτόνου στους αστυνομικούς: Σκότωσα τον πατέρα μου γιατί θα με σκότωνε εκείνος

Κυνικά ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 38χρονος από την Αρτα ότι δολοφόνησε τον 65χρονο πατέρα...

Περισσότερα