Κι όμως, το είδαμε κι αυτό στο Δήμο Πάργας..

Εδώ και αρκετούς μήνες η περιοχή μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Άνθρωποι που ζήτησαν και έλαβαν την ψήφο των κάτοικων του δήμου Πάργας  για να αλλάξουν όπως έλεγαν τότε τον Δήμο, για να φέρουν καλύτερες μέρες δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δήμου.

Αναφερόμαστε στους Δημοτικούς Συμβούλους και στις παρατάξεις, οπου συχνές και σε πολλές περιπτώσεις… «μόνιμες» είναι οι απουσίες από τις συνεδριάσεις.

Κατ επανάληψη πολλά συμβούλια ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν είναι δυνατόν να μην είναι κατανοητό ότι αυτό κωλύει τη λειτουργία του Δήμου και οδηγεί σε καθυστερήσεις, ματαιώσεις και σε προβλήματα που περιπλέκονται.

Δεν συμμετέχουν ακόμη και στη διάρκεια συζήτησης σημαντικών θεμάτων για την περιοχή μας και τις δημοτικές ενότητές της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπροσώπηση των δημοτών οι οποίοι έδωσαν την ψήφο τους οι οποίοι είναι άφαντοι.

Τα εκλεγμένα πρόσωπα που μέχρι να λήξει η τωρινή θητεία τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται εκεί και να παλεύουν για το καλό του Δήμου, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας τα θέματα της κάθε συνεδρίασης.

Όσοι έχουν εικόνα από το δημοτικό συμβούλιο Πάργας ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις…. Πλέον, ο κλοιός στενεύει…και ο μόνος ζημιωμένος από αυτές τις τακτικές είναι ο δημότης του Δήμου Πάργας.

Να σημειωθεί, ότι με βάση τον «Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων» αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο. Επίσης, εάν ένας σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τον κηρύσσει, επίσης, έκπτωτο.

Οπότε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να πάρει το… απουσιολόγιο και να πιάσει δουλειά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ