130 βρετανοί τουρίστες παραμένουν αυτή την στιγμή στην Ήπειρο, μετά την είδηση πτώχευσης της Thomas Cook, του μεγαλύτερου και αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου της Μεγάλης Βρετανίας.

Η συγκεκριμένη εταιρία είχε ως προορισμό της και το αεροδρόμιο του Ακτίου και όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, αυτή την στιγμή οι 130 τουρίστες παραμένουν, σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά πακέτα που είχαν κλείσει σε ξενοδοχεία κυρίως της Πάργας, αλλά και της Πρέβεζας, της Λευκάδας και της Θεσπρωτίας.

Την εξεύρεση λύσης για την επιστροφή ανέλαβαν οι Βρετανικές αρχές, ενώ από σήμερα και πέρα οι ξενοδόχοι αποζημιώνονται από τις ταξιδιωτικές ασφάλειες για τις παροχές προς τους επισκέπτες.

Πρόβλημα, όπως σημειώνει ο κ. Ιωάννου, υπάρχει στα ξενοδοχεία για τους προηγούμενους μήνες, καθώς η Thomas Cook, εξοφλούσε ανά δίμηνο – τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι της περιοχής να μην έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες που παρείχαν τη θερινή περίοδο και πλέον να συγκαταλέγονται στους πιστωτές, του πτωχευμένου πλέον Βρετανικού κολοσσού!

Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα «μεγάλο κενό» στην αγορά και στις προσδοκίες για την επόμενη τουριστική περίοδο, που όπως σημειώνει ο κ. Ιωάννου θα πρέπει να «διαχειριστούμε με σύνεση και συτονισμό για να δούμε αν θα μπορέσει να καλυφθεί»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ