ΑρχικήΠάργαΤι άλλο θα δούμε από την παράταξη του Αντώνη Νάστα!! Αγόρασε απορριμματοφόρα...

Τι άλλο θα δούμε από την παράταξη του Αντώνη Νάστα!! Αγόρασε απορριμματοφόρα αξίας 300.00 ευρώ αλλά τελικά Ιδιωτική εταιρία θα μαζεύει τα Σκουπίδια!!

Δημοσιεύθηκε:

 

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας προχώρησε στην αγορά δύο απορριμματοφόρων αξίας 300.000 ευρώ για την ταχύτερη  αποκομιδή των σκουπιδιών και φυσικά σε συνδυασμό με τους εργαζόμενους της καθαριότητας  του Δήμου να υπάρχει αποτελεσματικότητα στο τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών που υποδέχεται ο Δήμος το καλοκαίρι, καθότι υψηλός τουριστικός προορισμός.

Όμως δεν έμεινε εκεί σε αυτό το μέτρο  αλλά προχώρησε και σε ανάθεση  σε  Ιδιωτική εταιρεία για την αποκομιδή των σκουπιδιών μόνο στην Πάργα, αφού εκεί υπάρχει ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών!!

 

Δεν ξέρουμε τελικά τι άλλο θα δούμε ή τι άλλο θα ακούσουμε από τον Δήμαρχο Πάργας!

Τον Ιανουαρίου  του 2018 ο Δήμος Πάργας ανακοίνωσε την παραλαβή δύο νέων απορριμματοφόρων τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κ.μ. το καθένα, με συνολική δαπάνη 332.320 ευρώ.

Το Μάρτιο του 2019 σχεδόν ένα χρόνο μετά, ανακοίνωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πάργας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την ανάθεση σε ιδιώτη, της αποκομιδής των απορριμμάτων της Δ.Ε. Πάργας, για πέντε μήνες από 01-05-2019 έως 30-09-2019.

Να θυμίσουμε ότι το κόστος για τις  εν λόγω υπηρεσίες το προηγούμενο έτος, έφτανε  στο ποσό των 250.000 ευρώ, για τέσσερις μήνες.

 ‘Έτσι με απλή μαθηματική πράξη το συγκεκριμένο κόστος για την αποκομιδή των σκουπιδιών ανέρχεται στις  552.320 ευρώ.

Τελικά πόσο ακριβά θα κοστίσουν τα σκουπίδια για τους δημότες της Πάργας;

Γιατί προστέθηκε και η ιδιωτική εταιρία αποκομιδής σκουπιδιών;

Ακολούθησε κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών ο Δήμος Πάργας και δεν ήταν αρκετή;

Γιατί κατέφυγε  σε ανάθεση σε ιδιώτες;

Αυτή είναι  μία πρόχειρη λύση για το τεράστιο θέμα που δεν  θα έπρεπε να το δει μόνο για τους τέσσερις μήνες  αλλά όπως παρατηρεί κανείς σε όλο τον Δήμο παντού είναι δημιουργημένοι αυθαίρετοι σκουπιδότοποι και η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν ασχολήθηκε με την λογική του «προλαμβάνειν» αλλά με την επιχειρηματική λογική να δαπανηθεί δημοτικό χρήμα που δύσκολα μπαίνει στο δημοτικό ταμείο, αφού  η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ανηλεώς τους δημότες Πάργας.

Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αγρότες και συνταξιούχοι,  δεν είναι επιχειρηματίες που το εισόδημά τους είναι πολύ μικρό.

Και είναι επιβαρυμένοι με υπέρογκα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν και την ιδιωτική εταιρία για τέσσερις μήνες αλλά και τα απορριμματοφόρα.

Κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους που ψηφίζουν τέτοιες αποφάσεις  δε νοιάζεται για τους δημότες και την αποσπασματικότητα αυτού του πρόχειρου μέτρου;

Κάθε χρόνο θα επιβαρύνεται ο οικονομικός προϋπολογισμός του δήμου Πάργας για τέσσερις μήνες καλοκαιρινής περιόδου μόνο για την Πάργα, 250. 000 ευρώ;

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα