Τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Δήμο Πάργας ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αλλαγή χωροθέτησης θέσεων στάσης /στάθμευσης ταξί στο κέντρο της πόλης , αλλαγή χωροθέτησης Λαϊκής Αγοράς, μελέτη και κατασκευή παράκαμψης Πάργας, μελέτη και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων, δημιουργία αστικής συγκοινωνίας, μετακίνηση νεκροταφείου κλπ.

Στόχος είναι να επιτευχθεί διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων τα οποία καταγράφονται σε υπερθετικό βαθμό κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και οι προτάσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς δυσανάλογο οικονομικό αντίκτυπο προς το Δήμο.

Με την εξεύρεση μεγάλων χώρων στάθμευσης εκτός του αστικού ιστού και τον σαφή καθορισμό ειδικών θέσεων στάθμευσης για διαφόρους τύπους οχημάτων σε καίρια σημεία του κέντρου της πόλης, δίνεται πλέον η δυνατότητα αποφυγής της παράνομης στάθμευσης, τόσο στο κέντρο, όσο και επί της Επαρχιακής Οδού, με τα όποια θετικά αποτελέσματα αυτή επιφέρει.

Παράλληλα, η μονοδρόμηση βασικών οδών πέριξ του κέντρου της πόλης της Πάργας θα δώσει δυνατότητα συνεχούς ροής χωρίς τα προβλήματα που υφίστανται μέχρι σήμερα, από την αμφίδρομη κυκλοφορία.

Τέλος, ο καθορισμός ωραρίου εκτέλεσης φορτοεκφορτώσεων, οι αποκλεισμοί κυκλοφορίας και η δημιουργία ευρείας κλίμακας πεζοδρόμων, στοχεύουν στην πιο εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, στην απρόσκοπτη κινητικότητα των πεζών και γενικότερα στην οικονομική και ταυτόχρονα βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ