Μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου τοποθετήθηκε διαδερμικά σε ασθενή νεαρής ηλικίας συσκευή μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς (τεχνητή καρδιά) Impella, που βοηθά τη λειτουργία της υπάρχουσας.

Μεταξύ των ελαχίστων προηγμένων καρδιολογικών κέντρων του κόσμου κατατάσσεται πλέον και επισήμως η καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ομάδα γιατρών και νοσηλευτών υψηλής εξειδίκευσης  υπό τον καθηγητή καρδιολογίας και Δ/ντη της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Λάμπρο Μιχάλη πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα επέμβαση αγγειοπλαστικής υψηλού κινδύνου σε ασθενή νέας ηλικίας με την χρήση συσκευής Impella.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Λάμπρος Μιχάλης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε  ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι “ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν ρηξικέλευθες και καινοτόμες προσπάθειες που ανοίγουν τους ορίζοντες της επιστήμης και εν προκειμένω της ελληνικής καρδιολογίας και είναι σημαντικό ότι η επιτυχής αυτή επέμβαση έγινε για πρώτη φορά στο ΠΓΝΙ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here