ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣτο Νοσοκομείο της Άρτας μετακινείται το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ Αγρινίου

Στο Νοσοκομείο της Άρτας μετακινείται το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε:

Η απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου ως φαίνεται έχει «ουρές»

Μπορεί χθες η 6η ΥΠΕ να έκανε λόγο για «συνήθη ετήσια διαδικασία» για λόγους συντήρησης – απολύμανσης κτλ, ωστόσο οι εντολές μετακίνησης στο σύνολο του προσωπικού σε άλλα Νοσοκομεία δεν είναι κάτι σύνηθες.

Όπως πληροφορείται η sinidisi.gr, το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας μετακινείται σε Νοσοκομεία της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Ρίου και «Άγιος Ανδρέας»), ενώ το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μετακινείται σε Νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Ο χρόνος μετακίνησης του προσωπικού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αν και υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν ακόμη και για τρεις μήνες, αλλά η αιτία της μετακίνησης φαίνεται πως είναι η μετεκπαίδευση του προσωπικού και όχι οι ανάγκες των γειτονικών νοσοκομείων.

Σε μια τέτοια περίπτωση προκύπτει άμεση συσχέτιση με το ζήτημα του απόλυτου ποσοστού θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου. Αυτό τουλάχιστον συζητιέται ευρέως στις τάξεις των υγειονομικών του Αγρινίου.

Και αυτό γιατί, ακόμη κι αν η πρόωρη φέτος προγραμματισμένη συντήρηση της Μονάδας, που συνήθως γίνονταν τον Αύγουστο, μπορεί να εξηγηθεί από την ανάγκη προετοιμασίας για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αναμένεται πλέον νωρίτερα, οι μετακινήσεις όλου του προσωπικού είναι κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και δεν εξηγείται εύκολα. Η 6η ΥΠΕ πάντως απέφυγε χθες να το εξηγήσει.

Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αναστολή της Μονάδας και τη μετακίνηση του προσωπικού, έμπειροι υγειονομικοί εκτιμούν μιλώντας στη «Σ» πως ενδεχομένως οι αρμόδιοι της Υγείας να τοποθετηθούν αναλυτικότερα για το θέμα, όταν υπάρξει το πόρισμα του κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για τη ΜΕΘ Αγρινίου, αν και το γεγονός ότι παράλληλα υπάρχει εισαγγελική έρευνα για το ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου, μάλλον δεν παρέχει πολλά περιθώρια δημόσιων και αναλυτικών τοποθετήσεων για το θέμα.

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: