Πολύς λόγος γίνεται εδώ και χρόνια για τους μπαταχτσήδες ή πιο κομψά στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δήμου Πάργας.

Τις τελευταίες μέρες, η συζήτηση γύρω από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές έχει γίνει πιο έντονη με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής.

Στο Δήμο Πάργας οι «στρατηγικοί» κακοπληρωτές- πλούσιοι, παρά τον άνετο βίο τους, έχουν μεγάλα χρέη.

Οι περισσότεροι κακοπληρωτές στο Δήμο εμφανίζονται στην περιφερειακή ενότητας της Πάργας σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fanaripress.gr.

Στην περιφερειακή ενότητα Πάργας διαφοροποιείται αισθητά από την περιοχή του Φαναρίου καθώς είναι κυρίως τουριστική με μεγάλα εισοδήματα.

Το χαμηλότερο ποσοστό σε χρέη προς το Δήμο εμφανίζει η περιφερειακή ενότητα του Φαναρίου, διότι πρόκειται για την πιο φτωχή περιοχή, που έχει υποστεί μεγάλη μείωση  εισοδημάτων λόγω της κρίσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, αναφέρουν στο fanaripress.gr ότι τα καθυστερημένα χρέη προς δήμο Πάργας, που φτάνουν πολλά χιλιάδες ευρώ,  αφορά τους αποκαλούμενους strategic defaulters, δηλαδή άτομα που ενώ είναι σε θέση δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, επιδιώκοντας να επωφεληθούν από τις καταστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο που θα μπορούσαν να αποπληρώνονται τα χρέη προς το δήμο ανακουφίζοντας τον.

Αναφέρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις σύμφωνα με πηγές του δήμου στο Fanaripress.gr:

Επιχειρηματίας στην περιοχή της Πάργας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω το 40.000 ευρώ προς το δήμο και αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να χρωστά και να μην πληρώνει, χωρίς κανείς να μην τον έχει ενοχλήσει.

Ιδιοκτήτης βίλας που νοικιάζει δωμάτια, χρωστά στο δήμο για ύδρευση πάνω από 17 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν του έκανε τίποτε διότι δήλωνε τη βίλα ως πρώτη κατοικία.

Επιχειρηματίας στον ξενοδοχειακό κλάδο στην περιοχή της Πάργας με χρέη προς το δήμο πάνω από 60 χιλιάδες ευρώ και ενώ εντάχθηκε στην ρύθμιση οφειλών δεν πλήρωσε ποτέ τις δόσεις του και βεβαίως συνεχίζει να «φεσώνει» τον Δήμο.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις και στην περιοχή του Φαναρίου όπου:

Επιχειρηματίας που χρωστά χρωστά στο δήμο, δηλώνει ότι δεν έχει να πληρώσει, και κυκλοφορεί με πολυτελές αυτοκίνητο και μάλιστα επιδεικτικά.

Υπάρχει και περίπτωση που επιχειρηματίας που ασχολείται με το εμπόριο χρωστά χιλιάδες ευρώ σε δήμο ενώ φάνηκε να έχει κάνει αγοραπωλησία ακινήτου και να εισέπραξε ένα καλό ποσό, δεν έσπευσε να εξοφλήσει το χρέος του.

Αυτές και άλλες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή με επίγνωση της ευθύνης που της αναλογεί.

Με σταθερή επιδίωξη να φτάσει ο τόπος μας στο επίπεδο που οραματιζόμαστε.

 

Δονάτος Παππάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here