Σε πείσμα εκείνων που μεθοδεύουν άλλους σχεδιασμούς, το Εμπορικό Λιμάνι της Πρέβεζας συνεχίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία και να αποτελεί ένας από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης για την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Από τον μήνα Αύγουστο μέχρι σήμερα, στο λιμάνι της Πρέβεζας έδεσαν 7 εμπορικά πλοία εκφορτώνοντας περισσότερους  από 25.000 τόνους φορτίου, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σταθερή εμπορική κίνηση μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Εκτός των άλλων, εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του εμπορικού λιμανιού στον Τουρισμό της περιοχής μας.

Την Παρασκευή, πλοίο γενικού φορτίου με σημαία Λετονίας, -το δεύτερο κατά σειρά- φόρτωσε σκάφη αναψυχής από μαρίνες της Πρέβεζας και της Λευκάδας, με επόμενη στάση την Ιταλία και από εκεί το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας όπου είναι και ο προορισμός τους.

Όσο και να επιμένει η Δημοτική Αρχή  να υποβαθμίζει τον ρόλο του εμπορικού λιμανιού, δεν θα το καταφέρει, ούτε με άδεια κρουαζιερόπλοια, ούτε με όποια τερτίπια ή απόπειρες σκαρφιστεί.

Πρέπει να γίνει συνείδηση των Πρεβεζάνων ότι το εμπορικό λιμάνι κατέχει τέτοια γεωγραφική θέση που αποτελεί σταυροδρόμι εμπορικής δραστηριότητας. Είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και για αυτό το λόγο ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυσή του πρέπει να αποτελεί υψηλή θέση στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το λιμάνι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Πρέβεζας για δεκαετίες.   Μέσα από  την έρευνα και τα πολυάριθμα ρεπορτάζ της Τοπικής Φωνής, είναι αποδεδειγμένο ότι επαγγελματίες και μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου πιστεύουν ότι το λιμάνι συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Δεν δύναται να φανταστεί κανείς την Πρέβεζα χωρίς το εμπορικό της λιμάνι, μέσα στην ιστορική διαδρομή της πόλης μας αφού ανέκαθεν διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική ζωή της πόλης.

Εάν ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκος Γεωργάκος έχει αντίθετη άποψη, είναι σεβαστό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να πάρει αποφάσεις τέτοιες που θα υποβαθμίσουν τη λειτουργία του Εμπορικού Λιμανιού. Καλείται από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να διαχειριστεί μια κατάσταση και να στηρίξει το λιμάνι, όχι να το οδηγήσει στο λουκέτο.

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ